skip to Main Content

Parel Nieuw Leeuwenhorst

Werkzaamheden Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Werkzaamheden Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap brengt de allure van weleer én natuurbeleving samen op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. De komende periode wordt er gewerkt op en rond het landgoed, zodat alle bezoekers, jong en oud, straks actief in de vrije natuur kunnen zijn.

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst heeft in 2016 het cultuurhistorische en romantische karakter van rond 1880 teruggekregen door de Spiegelvijver, Koepelberg en huis Dijkenburg weer zichtbaar te maken. Het is tijd voor de volgende fase. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaat het gebied toegankelijker maken en wordt aangevuld met meer recreatiemogelijkheden.

Wat gaan we doen?

Er wordt een nieuwe toegankelijke, veiligere, entree met voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd aan de overzijde van de huidige parkeerplaats. De huidige parkeerplaats vervalt en wordt teruggegeven aan de natuur. We herstellen op diverse plekken in het bos de laanstructuren en er komt een nieuw vogelkijkscherm… Én wat is leuker dan een avontuurlijk speel- en activiteitenbos, bedacht en ontworpen door kinderen van het Teylingen College! Niet alleen de natuur krijgt hierdoor een enorme impuls, met name de toegankelijkheid en beleving worden verbeterd.

Wanneer?

Vanaf 19 juli 2019 starten de aannemers in opdracht van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Noordwijk, met de voorbereidingswerkzaamheden op en rond Landgoed Nieuw-Leeuwenhorst. De verwachting is dat medio december 2019 alle werkzaamheden afgerond zijn.

Wat betekent dit?

Mogelijk ondervind je op werkdagen van 07:30 – 16:30 uur oponthoud en geluidsoverlast aan de Gooweg ter hoogte van de entree van het Landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Tijdens de werkzaamheden blijft het Landgoed en de woningen bereikbaar, alleen kunnen sommige gedeeltes tijdelijk niet begaanbaar zijn. Houd daarvoor de bebording in de gaten.

Het Zuid-Hollands Landschap vraagt hiervoor uw begrip en probeert de overlast tot een minimum te beperken.

Vragen kunnen gesteld worden via regio-kuststreek@zhl.nl.