skip to Main Content

Parel Nieuw Leeuwenhorst

Wat gaan we doen?

Er wordt een nieuwe toegankelijke, veiligere entree met voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd aan de overzijde van de huidige parkeerplaats. De huidige parkeerplaats vervalt en wordt teruggegeven aan de natuur. We herstellen op diverse plekken in het bos de laanstructuren en er komt een nieuw vogelkijkscherm. Én wat is leuker dan een avontuurlijk speel- en activiteitenbos, bedacht en ontworpen door kinderen van het Teylingen College! Niet alleen de natuur krijgt hierdoor een enorme impuls, met name de toegankelijkheid en beleving worden verbeterd.

Waarom heet het project 'Parel' Nieuw Leeuwenhorst?

Parel is een term die uit het Gebiedsprogramma Bollenstreek komt. Gemeenten hebben met elkaar afgesproken om samen te werken aan een boeiende en bloeiende Bollenstreek. De gemeenten Noordwijk, Katwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen doen dit samen. Ze willen dit bereiken door tientallen projecten op het gebied van recreatie en groen te realiseren. Die als een parelketting met allemaal schitterende parels verdeeld zijn over onze streek. Landgoed Leeuwenhorst is 1 van deze zogenoemde parels. Net als bijvoorbeeld museum Veldzicht.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden worden uitgevoerd op reguliere werkdagen en –tijden. De verwachting is dat alle werkzaamheden medio december gereed zijn.

Wat is de planning van het project?

Op maandag 9 september starten wij in opdracht van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en gemeente Noordwijk met de werkzaamheden op en rond Landgoed Nieuw Leeuwenhorst. We starten met aanpassingen aan de Gooweg én de parkeerplaats bij de ingang van het landgoed. De verwachting is dat rond december 2019 alle werkzaamheden afgerond zijn.

Bekijk hier de complete planning.

Hoe is de bereikbaarheid tijdens de uitvoering van het project?

AW Mense Groen zorgt in samenwerking Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en gemeente Noordwijk voor de bereikbaarheid tijdens de uitvoering van het project, zodat u zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden ervaart. Hierbij houden wij rekening met langzaam verkeer, gemotoriseerd verkeer, openbaar vervoer, bouwverkeer en nood- en hulpdiensten. In verband met de veiligheid wordt de Gooweg tijdens de werkzaamheden twee weken afgesloten.

Wanneer wordt de Gooweg afgesloten?

Tijdens de werkzaamheden is de Gooweg van maandag 16 september t/m zondag 29 september 2019 afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omleiding

Het verkeer wordt met tekstkarren en borden omgeleid.

  • Doorgaand verkeer volgt een omleiding via Van Berckelweg > N206 > N443 ‘s-Gravendamseweg en andersom.
  • Het landgoed, fietspad en de woningen blijven altijd bereikbaar via één zijde. Houd de bebording in de gaten voor welke bebording op dat moment beschikbaar is.
  • Er staan verkeersregelaars om het bouw- en bestemmingsverkeer in goede banen te leiden.

Bushaltes Gooweg vervallen

De bushalte(s) aan de Gooweg komen tijdelijk te vervallen. Buslijn 90 volgt een omleiding. Kijk voor een alternatieve opstapplaats op www.arriva.nl.

Vragen over de werkzaamheden?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Wij hebben voor u één vast aanspreekpunt, Jolanda Geleijnse, omgevingsmanger van AW Mense Groen. U kunt haar bellen via 06 – 28 27 26 63 of een bericht sturen via het contactformulier.

Waar kan ik terecht voor mijn vragen?

Je kunt je vragen stellen via ons contactformulier of tijdens ons inloopspreekuur. Onze inloopspreekuren vinden plaatst op woensdagochtenden van 11:00 – 12:00 uur.