skip to Main Content

Parel Nieuw Leeuwenhorst

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst heeft in 2016 het cultuurhistorische en romantische karakter van rond 1880 teruggekregen door de Spiegelvijver, Koepelberg en huis Dijkenburg weer zichtbaar te maken. Het is tijd voor de volgende fase. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaat het gebied toegankelijker maken en aanvullen met meer recreatiemogelijkheden. Alle bezoekers, jong en oud, kunnen straks actief zijn in de vrije natuur.

Werkzaamheden Parel Nieuw Leeuwenhorst
Wat gaan we doen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fases om overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Er wordt een nieuwe toegankelijke, veiligere entree met voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd aan de overzijde van de huidige parkeerplaats. De huidige parkeerplaats vervalt en wordt teruggegeven aan de natuur. We herstellen op diverse plekken in het bos de laanstructuren en er komt een nieuw vogelkijkscherm. Én wat is leuker dan een avontuurlijk speel- en activiteitenbos, bedacht en ontworpen door kinderen van het Teylingen College! Niet alleen de natuur krijgt hierdoor een enorme impuls, met name de toegankelijkheid en beleving worden verbeterd.

Bekijk de planning
0%
focus op duurzaamheid
0
inloopspreekuur per week
0
op CO2-prestatieladder
0
complimenten
Verkeersmanagement

AW Mense Groen zorgt in samenwerking Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en gemeente Noordwijk voor de bereikbaarheid tijdens de uitvoering van het project, zodat u zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden ervaart. Hierbij houden wij rekening met langzaam verkeer, gemotoriseerd verkeer, openbaar vervoer, bouwverkeer en nood- en hulpdiensten. In verband met de veiligheid wordt de Gooweg tijdens de werkzaamheden twee weken afgesloten.

Meer weten over de planning?
Verkeersmanagement Parel Nieuw Leeuwenhorst
Hergebruik van bestaande materialen

Wij willen het project zo duurzaam mogelijk uitvoeren. Onze ambitie in dit project is het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen en grondstoffen in de oorspronkelijk functie. Zo gaan wij voor de speeltoestellen houten stammen en snippers gebruiken die vrijkomen bij de kapwerkzaamheden van AW Mense Groen.

Vragen? Neem contact met ons op!
Parel Nieuw Leeuwenhorst

Laatste werkzaamheden landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Bezoekers van Parel Nieuw Leeuwenhorst kunnen het resultaat bewonderen. De werkzaamheden voor het herstel van…

Lees verder

In de media: “Bij Parel Nieuw Leeuwenhorst komt alles samen”

Wie tussen september en december over de Gooweg van Noordwijk naar Noordwijkerhout reed (of andersom),…

Lees verder